About

Wij zijn de studentenclub HSC Brabo. Wij vertegenwoordigen de richtingen van IWT op de KdG Campus Hoboken.

Dit jaar gaan we het 60ste jaar in, met nóg meer zalige studentikoze activiteiten! Naast alle feestjes en cantussen staan we ook in voor de cultuur en sport. Ook jij kan mee genieten van alle activiteiten! Deze kan je snel vinden in onze kalender en op Facebook. Dus maak je snel lid en maak je studententijd de mooiste tijd van je leven!

Bij rood en wit en zwart voelt men zich thuis!

Dixit, Jeroen Raedts
Praeses ’20-‘21

Praesidium
2020 - 2021

Praeses
Jeroen Raedts

Wat kunnen we allemaal zeggen over Jeroen? Al 2 jaar lang zet hij zich kei hard in voor onze vereniging en dit jaar zal zeker niet anders zijn. Hij staat altijd paraat om te helpen waar nodig, en is een all-round goede kerel. Naast zijn undeniable dranktalent is hij ook heel sociaal en eerlijk. In het algemeen de beste persoon om naar de 3 grote C’s mee te gaan: café, cantus en cfuifen. Als ge nu nog niet verkocht zijt, komt dan zeker naar de openingsweek (of de Klimax natuurlijk) en zie het voor uzelf. Ik weet dat hij een geweldige praeses gaat zijn en zelfs Corona hem niet zal stoppen om er een bangelijk jaar van te maken.

Dixit

Jonas Maes, P.R. ’20 – ’21

Vice-Praeses
Noah Gillard

Noah, vriendelijk geklappig en heel sociaal,
na een avond stappen kennen we hem allemaal. Boven op de toog geraakt hij soms heel snel en hoe hij eraf is gekomen ondervind hij de ochtend erna wel.
Hij neemt de taak als vice praeses heel serieus in het leven en hoopt dat we ondanks corona nog veel Klimax feestjes kunnen geven.

Dixit

Rinus Depraetere, Schachtentemmer ’20 – ’21

Vice-Praeses
Benjamin Voorhelst

Benjamin, AKA Benji! De woorden schieten me tekort om een beeld te geven van hoe geweldig deze man is.
Deze sportieveling kan je terug vinden zowel op een baseballveld als op het voetbalveld. Scoren doet hem dan ook als geen ander. Zoals een echt sportman hoort te zijn zegt hij nooit nee tegen een pintje of een feestje (liefst van al beide) Één pintje drinken is vrijwel onbestaand.
Elke avond is een avond die je nooit gaat vergeten! Of eentje die je u niet meer herinnert.
Prosit Benji!

Dixit

Mathijs Dewachter, Schachtentemmer ’20 – ’21

foto of douwe

Cantor
Douwe Vanneste

Ik heb de eer gekregen om jullie voor te stellen aan niemand minder dan den Douwe (de grote)! Door zijn passie voor cantussen kijkt hij er dit jaar enorm hard naar uit om aan de voortafel de positie van cantor in te vullen, maar vind hij het ook echt jammer dat hij dit nog niet direct gaat mogen doen! Dit heeft te maken met een of ander virus of zoiets! Maar verder is hij heel sociaal en kan hij over elk onderwerp meepraten dus heb zeker geen schrik om met hem een klapke te doen! Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je veel van hem kan leren. Heb je toch een conversatiestarter nodig begin dan over zijn sokken, deze gast heeft een verzameling om U tegen te zeggen dus als jij ook een liefhebber bent van sokken volg dan ook zeker de Instagram pagina van kleine Douwe en hem: douwessocks!!!

Dixit

Patrick Van Looveren, Dux-Festi ’20 – ’21

foto of camie

Ab-Actis & Media
Camie Machiels-Didelez

Ons Camie, het bloempje van Brabo en ook wel de kleinste van den hoop, toch weet ze altijd haar mannetje te staan tussen de ‘mannen’ van Brabo. Goedlachs zal Camie het praesidium verreiken met haar leuke humor en creatieve ideeën. Dit zal ze verwezenlijken door niet 1, maar 2 functies voor haar rekening te nemen, namelijk media en ab-actis. Niets is haar te veel, heb je problemen of wil je eens goed lachen, bij Camie ben je aan het juiste adres. Ze studeert misschien wel medische laboratoriumtechnologieën, een zittende job, toch zal ze altijd haar sportieve zelve blijven. Als ontspanning zullen we ze zeker terugvinden in de klimax. Van hare fiat is ze nog niet vanaf, maar dat rood wit zwart neemt ze mee tot in haar graf.

Dixit

Caro Geluykens, Feest ’20 – ’21

Matthice

Quaestor
Matthice Hofkens

Matthice. Groot, groter, grootst is een mooie beschrijving van Matthice, maar wacht… er is nog veel meer.
Minecraft, Geek, Minecraft, Zoon van den beenhouwer
Je kan het wel al zien. Deze jongen heeft een grote passie voor vierkante blokjes met heel slechte pixelwaarde. Daag hem zeker eens uit voor potje Minecraft (of werkt dat zo niet ??)
En over dat laatste., girls and boys dat wilt zeggen dat hij goed vlees kan keuren. Dus pas op want het kan een bedreiging of een aantrekking zijn. Nog niet alles is gezegd, dus kunnen we nu mooi afsluiten met de meest cliché zin. Wilt ge Matthice leren kennen, twijfel dan niet om met hem is een pintje te pakken in de Klimax. Mic drop.

Dixit

Justine Van Tongel, Schachtenmeester ’20 – ’21

foto of christine

Mentor
Christine Bastiaenssens

Met een Duveltje in de hand staat onze kaas liefhebbende mentor klaar voor alles wat nodig is. Zij staat (samen met de VDC) in om de kudde aan het hoofd van Brabo in toom te houden. Met ondermeer ervaring als vice-praeses, praeses en ook al een voorgaand jaar mentor is ze hier de ideale kandidaat voor. Maar genoeg over haar capaciteiten. Christine is sociaal, rechtuit en vastberaden. Ma das zo cliché om te zeggen eigenlijk, dus waarom pakte geen 2 duvels, en iets voor uzelf, en babbelt der is mee. Zie je haar ergens lopen? Of kom je net aan op activiteit of op café? Ne keer zwaaien is voldoende want Christine is ni echt een kusser of knuffellaar (da was al voor covid zo). Het ge dit gelzen en hebt ge nog vragen? Awel… 2 duvels is al da ge nodig hebt.

Dixit

Douwe Vanneste, Cantor ’20 – ’21

foto of lander

Mentor
Lander Van de Cruys

Onze lander, ook wel bekend als VDC. Deze knappe gast lijkt in het begin een beetje intimiderend maar na een paar duveltjes leert ge hem wel beter kennen. Zo ziet ge da het eigenlijk maar allemaal schijn is en achter die grote beer ook een meelevend Brabo hart zit. Buiten Brabo en duveltjes kan je hem in zijn tuin vinden waar hij al een heel bos heeft omgezaagd. Na zagen maakt hij ook al eens een auto. Als je hem dus eens wil leren kennen zien wij jullie graag dit jaar voor een duveltje en een kaartje ge leggen.

Dixit

Benjamin Voorhelst, Vice-praeses ’20 – ’21

Olivier

Scriptor & C&O
Olivier Huybrighs

Wat kan ik zeggen over onze Olivier of beter, onze Jimmy. Hij is er altijd direct bij is als hij ook maar iets opvangt over een feestje, en met wat geluk zelfs achter zijn dj set. Hij is er altijd voor iedereen, dus heb je een probleem, dan is hij er sowieso voor jou! Dankzij z’n leutige opmerkingen, is sfeer absoluut gegarandeerd. Ik ben trots dat ik hem een vriend kan noemen. Nu alleen er nog voor zorgen dat hij eens recht kan blijven op zijn fiets na een avondje uitgaan.

Dixit

Matthice Hofkens, Quaestor ’20 – ’21

roxanne

Feest
Roxanne Holemans

Ons Roxanne, een super gemotiveerde en vriendelijke meid die altijd voor je klaarstaat. Ik ken ze nu toch al een paar jaar en weet dat ze een goed feestje kan bouwen, dus met haar functie als feest gaat dit natuurlijk geen probleem zijn. Ze is iemand die sterk in haar schoenen staat en zich zeker niet zal laten doen. Ik vertrouw erop dat ze ondanks de omstandigheden er een super jaar van gaat maken met leuke evenementen en feesten waarop we helemaal los kunnen gaan en volop van gaan genieten. Ik kijk er naar uit om met haar samen te werken! Zoals we zeggen: ‘De porren van de club die vallen allemaal goed mee’, daar ben in het zeker mee eens als het over ons Roxanne gaat.

Dixit

Camie Machiels-Didelez, Ab-Actis en Media ’20 – ’21

foto of caro

Feest
Caro Geluykens

Ons Caro, waar moet ik beginnen. Deze goedlachse dame zal dit jaar de befaamde klimaxfeestjes organiseren, wat ze verdomd goed zal doen! Ze zal nooit een uitdaging uit de weg gaan en staat altijd voor alles en iedereen klaar. Bang om haar mening te zeggen is ze zeker niet en voor een vlotte babbel of een luisterend oor, kan je bij haar altijd terecht. Ik kijk er dan ook zeker naar uit om samen met haar samen te werken en er een topjaar van te maken

Dixit

Roxanne Holemans, Feest ’20 – ’21

Patrick

Dux Festi
Patrick Van Looveren

Patje, onzen handige Harry die altijd voor iedereen klaar staat. Al jaren heel loyaal aan Brabo als schacht en sympathisant en nu eindelijk toch de stap gezet tot een functie binnen de club. Deze knapperd is al lang niet meer single. Hij werd reeds gekaapt door Anke van Socio. Patje studeert autotechnologie en kent echt alles af van wat wielen heeft! Hij is zeker meerwaarde voor ons team. Als Dux zet hij Covid gewoon opzij en gaat ongetwijfeld een fantastisch lustrum galabal en smerige TD’s organiseren!

Dixit

Lander Van de Cruys, Mentor ’20 – ’21

Senne

Dux Festi
Senne Meeusen

In mijn eerste jaar als schacht bij brabo, werd ik gedoopt samen met onze Senne. Toen had ik al direct gezien da we samen echt nog een goed jaar zouden hebben. De avonden dat we samen in de klimax hebben gezeten kunnen we ons meestal nog wel herinneren, maar soms na een paar trippel Westmalle’s werd da toch al iets moeilijker. Cantussen doet onze Senne ook graag. Hij gaat met veel plezier mee naar activiteiten waar lekkere pintjes te verkrijgen zijn. Eigenlijk als den Senne erbij is, zal er nooit iets op de sfeer aan te merken zijn. Buiten zijn tijd in Antwerpen, zit hij ook nog bij de scouts. Hij is een ervaren leider (dat zegt hij zelf toch), dus ik ben er zeker van dat hij zijn taak binnen het Preasidium goed zal uitvoeren.

Dixit

Dries Huysmans, Biermeester ’20 – ’21

foto of justine

Schachtenmeester
Justine Van Tongel

Justine, waar zelfs te beginnen?
Vorig jaar temmer, een harde werkster die heel goed wist hoe ze de schachten een bangelijk jaar kon geven. Haar volgende stap tot meester was voor iedereen dan ook een evidentie. Twijfelaartje in het begin, maar daarna dubbel zo sterk in haar schoenen. Maar tis toch een specialleke ze.. als ontbijt een zevensprong achterover keilen. Flesjes wijn vormen ook geen probleem. Op inleefdagen uit haar tent rollen en taking a dump in de eerste beste put dat ze kon vinden.
Heb al ongelooflijk hilarische momenten met deze griet gehad. Maar als ik haar twee beste vrienden hoor, is dat nog làng niet alles. Sla zeker eens aan de praat met haar, wedden dat ge naar huis gaat met pijn aan de lachspieren? Justine, makker.. ge zijt onmisbaar in het praesidium, en al zeker als hilarische vriendin. Vusje

Dixit

Christine Bastiaenssens, Mentor ’20 – ’21

foto of mathijs

Schachtentemmer
Mathijs Dewachter

Iedereen kent hem wel, niet enkel een legende maar ook overal aanwezig. Al drinkende treed hij in de voetsporen van zijn vader. Cantussen is 1 van zijn grootste passies, de codices (groen en rood) hebben geen geheimen meer voor hem. Op deze jongeheer kan je rekenen en hij zal altijd voor je paraat staan. Ik denk dat als je een vraag hebt over het studenten leven, je bij deze kerel moet zijn!

Dixit

Noah Gillard, Vice-Praeses ’20 – ’21

Rinus

Schachtentemmer
Rinus Depraetere

Rinus wat moet ik over deze kanjer nu zeggen. We zullen beginnen met te zeggen dat deze kanjer er mee een fantastisch jaar van zal maken. Hij zit al 4 jaar op KDG en kent zijn weg daar blindelings wat na een goede cantus wel van pas komt. Als je met hem naar een feestje of een cantus gaat moet je niet denken dat je er halverwege vertrekt. Hij blijft tot het einde en zal altijd het feestje beter maken. Hij zal zich dan ook volledig inzetten voor brabo een lustrum te geven zoals het nog nooit gekent heeft. Ik ben dan ook trots dat hij mee in mijn praesidium zit.

Dixit

Jeroen Raedts, Praeses ’20 – ’21

Biermeester
Damien Maes

Onzen Damien zal dit lustrumjaar ons materiaal, maar ook zoveel belangrijker, ons bier overzien. Ik stel daarom voor om bij de eerste kans die we krijgen er zeker eentje op zijn gezondheid te drinken. Op het vlak van voetbal zal ik hem toch nog het een en ander moeten aanleren en zorgen dat dat zwart-gele hart er terug wat meer gezond, wat meer rood kan uitzien. Voor we hem weer in volledige cantusoutfit zullen zien zal het eventjes wachten zijn maar wanneer we weer kunnen zal Damien er zeker voor zorgen dat we de touwtjes kunnen oppakken waar we ze hebben neergelegd. Als je hem tegenkomt op een avondje stadswaag ga dan zeker een gesprek aan en leer deze teddybeer wat beter kennen.

Dixit

Gregory Van Loon, P.R. ’20 – ’21

125443350_279063130195535_4310116646742127925_n

Biermeester
Dries Huysmans

Sportief, enthousiast, groot gevoel voor humor,.. moet er nog meer gezegd worden over Dries? Elk weekend zeer actief als leider van de KLJ Herent-Neerpelt en tot de late uurtjes te vinden bij zijn vrienden met een heerlijke pint in zen polleke. Als je ooit een als varken, duivel, waar is wally verkleedde jongen ziet rondlopen is dat Dries, want van een stevig verkleed carnavalsfeest is hij ook niet vies! Verder zal je hem leren kennen als altijd goedlachs en altijd open voor een babbel! Of gewoon begaaid op een goei feestje natuurlijk!!

Dixit

Mathijs Peeters, Sport ’20 – ’21

foto of jonas

P.R.
Jonas Maes

Jonas, een nieuwe toevoeging aan het Brabo praesidium. Een natuurlijke aardsrivaal, aangezien deze knaap aan de UA studeert. Desalniettemin kijk ik ernaar uit om samenwerken met onze nieuwe PR. Zijn karakter zou ik omschrijven als rustig, gepaard met behulpzaamheid. Daarnaast staat hij ook altijd klaar om zijn eerlijke gepeperde mening te geven.

Dixit

Olivier Huysbrighs, C&O en Scriptor ’20 – ’21

foto of gregory

P.R.
Gregory Van Loon

Ons Gregje wa kunnen we daarover allemaal zeggen om hem voor te stellen? Deze knappe boy is ne voetballer in hart en nieren dus ge zult hem bij de ASL wedstrijden zichzelf altijd int zweet zien werken. Door zijn weelderige haardos werd hij onlangs in de winkel nog al ACID herkent, dus pas maar op voor hij zen hele youtube-army op u afstuurt. Gregory studeert chemie (heey da rijmt 😊) en staat altijd klaar om te helpen met eventuele vragen. Je kan ook altijd bij Greg terecht voor een toffe babbel over voetbal, alleen weet hij er zelf niet zoveel over want hij is namelijk een Antwerp-supporter 😉. Als ge hem nog beter wilt leren kennen ga dan zeker eens met hem een babbelke doen in de klimax of in ’t waagstuk, van die gesprekken zult ge in ieder geval geen spijt hebben.

Dixit

Damien Maes, Biermeester ’20 – ’21

matthijs_Peeters

Sport
Mathijs Peeters

De Mathijs waar moeten we beginnen me vertellen over deze gekke gast. Als je naar een TD gaat of in de klimax aan het feesten bent dan is de kans groot dat hij er ook is. Je kent hem misschien ook van TikTok waar dat hem ni vies is van een danske te placeren in de hoop tiktok famous te worden. Onze Mathijs van dit jaar is niet alleen een echt feestbeest maar ook voor nen goeien babbel en om wa te zwanzen is het nen hele goeie mens. Gellek ge hebt gelezen moet ge als ge hem is ziet uitdage voor nen tiktok battle!!

Dixit

Senne Meeusen, Dux-Festi ’20 – ’21

Pro-Senioren
Brabo

1960-1961: Guido Robbroeckx

1961-1962: Guido Robbroeckx

1962-1963: Guido Robbroeckx

1963-1964: Ivo De Coster (†)

1964-1965: Ivo De Coster (†)

1965-1966: Frans Meert (†)

1966-1967: Harrie Van Camp

1967-1968: Hugo Van Deuren

1968-1969: Jan Stoffelen

1969-1970: Michel Boelaerts

1970-1971: François Pittoors

1971-1972: Eddy Williame

1972-1973: Paul Aerts

1973-1974: Rob Dewulf

1974-1975: Fred Malingie

1975-1976: Jan Van Loo

1976-1977: Rik Muts

1977-1978: Stefan Van Goethem (†)

1978-1979: Stefan Van Goethem (†)

1979-1980: Johny Poelmans

1980-1981: Marc Thys

1981-1982: Peter Sommer (†)

1982-1983: Eric Vandezande (†)

1983-1984: Lieven Schoonbaert

1984-1985: Michaël Magnus

1985-1986: Peter Bruggeman

1986-1987: Johan De Poorter

1987-1988: Peter Zegels

1988-1989: Wim Malfait

1989-1990: Raf Van Kerckhoven

1990-1991: Johan De Groof

1991-1992: Jan Mertens

1992-1993: Mohamed Alloul

1993-1994: Yves Gazin

1994-1995: Kevin de Rop

1995-1996: Christian Klose

1996-1997: Erik Schuerwegh

1997-1998: Serge De Ruysscher

1998-1999: Karen Mulders

1999-2000: Joost Caris (†)

2000-2001: Wim Kersemans

2001-2002: Bob De Maeijer

2002-2003: Wim Garmyn

2003-2004: Gerrit Vertez

2004-2005: Kurt Breugelmans

2005-2006: Cis Fransen

2006-2007: Koen Vrijsen

2007-2008: Philippe Coninx

2008-2009: Tim Van Raemdonck

2009-2010: Timmy Gilissen

2010-2011: Yves Smet

2011-2012: Jasper Hoppenbrouwers

2012-2013: Jonathan Peeters

2013-2014: Jonathan Peeters

2014-2015: Olivier Van Hoornyck

2015-2016: Lander Breugelmans

2016-2017: Nikolas Bruinsma (HC)

2016-2017: Brent Vanhoutte (UC)

2017-2018: Lander Van de Cruys

2018-2019: Christine Bastiaenssens

2019-2020: Ruben Dierckx

Clublied Brabo

Wij zijn KIHA-studenten, op Don Bosco soms bijeen.
Maar is het school gedaan, gaan wij daarom nog niet uiteen.
Den blokker met of zonder buis gaat niet altijd direct naar huis,
want bij rood en wit en zwart voelt men zich thuis.

Kwam ‘t studeren uit uw oren en werd ge daardoor geflest.
Loop niet achter de professoren want dan wordt ge weggepest.
Maar schep bij BRABO nieuwe moed, een club die grote wonderen doet,
want bij rood en wit en zwart daar zit ge goed.

We bezoeken graag een cantus en we missen geen T.D,
want de porren van de club die vallen allemaal goed mee.
De avond wordt een waar festijn, dus zijn we blij van lid te zijn,
want bij rood en wit en zwart daar is het fijn.

En is ‘t studeren afgelopen, zit ‘t diploma in de zak.
Hebt g’uw laatste pint gezopen en uw liefke meegepakt.
Van dan af gaat het bergaf, maar zingen kan er nog vanaf,
want dat rood wit zwart neemt ge mee tot in uw graf.

Geschiedenis Brabo

De rijke geschiedenis van Hoogstudentenclub Brabo

De HSC Brabo werd in 1960 opgericht door een toenmalige tweedejaars van de KIHA (Katholieke Industriële Hogeschool Antwerpen oftewel Don Bosco) nml. Guido Robbroeckx. Het praesidium bestond toen uit een achttal personen, allen tweedejaars. Als clublied, en dit om te duiden op de Antwerpse achtergrond, werd de tekst van het wereldbekende nummer Cherio cherio herschreven tot het toenmalige eerste Braboclublied. Vermits de hogeschool toen uit nog niet al teveel studenten bestond heeft hetzelfde praesidium de zware taak van promotie en het organiseren van TD’s e.d. tweemaal achtereen op zich genomen, waarna het tijd werd de fakkel over te dragen aan een nieuwe generatie. Guido Robbroeckx heeft de club nooit uit het oog verloren, vermits hij na zijn studies les is gaan geven op de middelbare afdeling van Don Bosco, gelegen naast ons aller instituut. De club heeft dan een periode van sterke bloei en groei gekend, doch ook een aantal minder plezante ervaringen, nml. het overlijden van een aantal der praeses, waarvan één in het jaar dat hij de club voorzat.

Twee decennia lang had Brabo met den BP (Bordeaux-Paris, bij Frank en Lizette) een prachtig clubcafé, tot den BP in 2004 de deuren moest sluiten. We trokken dan naar het Molenhof aan den overkant vant straat, maar na iets meer dan een jaar moest ook die kroeg sluiten. Bij het (wederom) zoeken naar een nieuwe stamkroeg rees de gedachte om als Antwerpse club ook in het hartje vant stad een thuis te hebben. Zo hadden we vanaf 2005 twee clubcafés (Den Echo en Den Brem). In 2013 is er beslist om de Klimax als stamkroeg te nemen in plek van Den Echo omdat er al vaker hierheen werd getrokken door onze leden en de band met de Klimax clubs groter was dan met de Echo clubs.

Brabo was een tijd lang de grootste club van Antwerpen, wat niet echt evident was vermits de school toch niet echt in het centrum van deze metropool ligt. Het belang van onze studentenclub werd nog even duidelijk onderstreept, toen het toenmalige Praesidium (ergens rond 1974) samen met de Praesidia van Vulcanis en Mota (jammer genoeg teloorgegaan, doch hebben voor het bijeenhouden van een deel van het studentenpatremonium gezorgd, met de instandhouding van het “studentenmuseum”)(Voor meer informatie hieromtrent zie www.studiant.be) overgegaan is tot de oprichting van de Club van den A1. Het leverde voor de raad van bestuur van deze overkoepelende Antwerpse Hogenscholenclub ook meermaals leden en sporadisch zelf een praeses (de laatste Brabo-praeses was Wim Malfait die echter zijn jaar niet heeft uitgedaan wegens interne problemen bij de Club van den A1)

Bij KDG werden door de jaren heen de richtingen aangepast, ook de schoolgebouwen evolueerden, en zo kwam er naast de C-blok, later ook de B-blok bij (aan het begin van de jaren 80) en nog later de A-blok (aan het begin der jaren 90). Ook het aantal studenten en leden van ons aller clubje namen toe, met een hoogtepunt eind jaren 80 begin jaren 90, met meer dan 1000 leden (Waar is den tijd). Het is ook in de jaren 80 dat ons praesidium een nieuw clublied kreeg (Het huidige), wat geschreven werd door een toenmalige Cantor en Praeses, Lieven Schoonbaert. Het is ook gedurende die hoogbloei dat Brabo zijn grote bekendheid kreeg in Antwerpen. Doch, aan alle mooie liedjes komt een einde, en zo ook aan het succesverhaal van onze club. Medio jaren 90 was er namelijk de “vete” met de toenmalig verliezende opkomende ploeg, die toch ook een praesidium uit de grond stampten (“De Kaplaarzen”), waardoor Brabo te maken kreeg met een ledenverdeling over de twee clubs, ook het aanvaarden van het lidmaatschap van de Kaplaarzen als een club van den A1 zorgde voor het omslagen van een bladzijde, en zo was in 1994 Brabo de laatste der oprichtende clubs van den A1 die zijn lidmaatschap introk (ook den A1 heeft later problemen gehad en is dan twee jaar later, na wat financiële perikelen, een stille dood gestorven). Eind jaren 90 stierf ook de kaplaarzen een stille dood en werd een deel van de eenheid van de club teruggevonden. Een deel, want intussentijd speelden er nog twee factoren een rol in het minder goed draaien van Brabo, namelijk een zeer sterk dalende interesse in wetenschappen (zo ging de school terug van een goeden 1500 inschrijvingen naar een kleine 600), waardoor ook een aantal hogescholen dienden te fusioneren (wat resulteerde in de huidige KdG) en een aantal afdelingen samen kwamen te zitten , waardoor er ook meerdere praesidia op dezelfde locatie kwamen te zitten. Meer specifiek de studentenclub “de chips” zorgde weer voor een opsplitsing van het ledenbestand.

Toch gelukkigerwijs komen er na slechte jaren ook terug goede jaren, en het dient gezegd te worden dat Brabo wederom in de lift zat, en dit dankzij de goede leiding van de club door de praesessen Kersemans en De Maijer begin jaren 2000. Echter was er rond 2008 al spraken om van de richting Industriële Ingenieurs een universitaire richting te maken in de plaats van een hogeschool richting. Industriële Ingenieurs laten vallen was geen optie voor het toenmalig huidig praesidium, omdat dit een van de richtingen is waarmee we zijn begonnen. Echter konden we onze campus waar we al die jaren zaten ook niet achter laten. Hierdoor is er in 2016 gekozen geweest om te splitsen in 2 clubs met hetzelfde verleden: Hogeschoolclub (HC) Brabo en Universiteitsclub (UC) Brabo. Beide zouden nog nauw samenwerken, zeker met evenementen waar veel oud-praesidia naartoe komen (galabal, ouwzakkencantus, …).

Brabo heeft ook steeds voor vernieuwing gezorgd, doch het dient gezegd te worden dat een aantal mensen zich steeds wederom voor de club hebben ingezet en een eervolle vermelding verdienen. Jammer genoeg kan ik enkel die mensen vermelden die ik zelf live heb meegemaakt, deze zijn dan ook de gebroeders Malfait (Luk, Wim, Joost ofte Congo, Miel en Kwatta), Yves Gazin, Kevin de Rop (de enige erepraeses van de club), en mezelf. Doch ook mensen zoals Christel Jacobs, Peter Zegels, en de familie Poelmans verdienen het vermeld te worden. Mezelf (Koen De Haes v. Kleine) reken ik ook bij die mensen doch u verstaat dat dit subjectief is. Het enige dat nog vermeld dient te worden is dat Brabo ook geschiedenis heeft geschreven in Antwerpen en omstreken, omdat zij de eerste club was met een Marokkaanse Praeses (Mohamed Alloul). De geschiedenis van Brabo werd opgesteld in 2003 door Kleine en aangepast in 2005 door Ludo en wederom aangepast in 2017 door Jonathan Peeters.